Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πραγματικότητα και αυθυποβολή
Πηγή : ΛΕΚΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

Εάν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα όσα αναγράφονται και λέγονται στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και μάλιστα από τα λεγόμενα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τότε διαπιστώνουμε τρία πράγματα .
Πρώτον ότι το ΠΑΣΟΚ υπερέχει της ΝΔ κατά 6-10 ποσοστιαίες μονάδες , δεύτερον ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και τρίτον ότι η ΝΔ διαλύεται .
Και όλα αυτά στην βάση των δημοσκοπήσεων και των φημών που έρπονται .
Έχουν φθάσει στο σημείο να μεταβάλλουν κατά το δοκούν την πραγματικότητα ακόμη και όταν ο μέσος πολίτης έχει ιδία αντίληψη για τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική ζωή του τόπου.
Για παράδειγμα παρότι τις τηλεμαχίες μεταξύ των πολιτικών . αρχηγών τις είδαν εκατομμύρια Έλληνες η προπαγάνδα των ισχυρών μέσων μαζικής επικοινωνίας προσπαθεί να μας πείσει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νίκησε κατά κράτος .
Φθάνουν σε τέτοια σημεία γελοιότητας που γνέθουν φωτοστέφανο ρήτορα , οραματιστή και πολιτικού άνδρα μεγάλου βεληνεκούς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν οι απλοί πολίτες κατανοούν πλήρως τις δυνατότητες του Γ. Παπανδρέου.
Προσπαθούν να αυθυποβάλλουν το απλό πολίτη ακόμη και για τα οφθαλμοφανή.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι όλοι αυτοί που προπαγανδίζουν ασύστολα υπέρ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι οι ίδιοι που πριν από έναν χρόνο ζητούσαν την παραίτηση του αποκαλώντας τον υποτιμητικά Γιωργάκη.
Όταν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Παπανδρέου υιοθετούσαν τον θεσμικό του ρολό και τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό όλοι αυτοί που σήμερα υποκριτικά τον ανάγουν σε ισχυρό πολιτικό πόλο τον λοιδορούσαν σκαιότητα .
Ο αποκαλούμενος Γιωργάκης έγινε σταδιακά Γιώργος και σήμερα κ. Παπανδρέου .
Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει ρήτορας , όπως ποτέ δεν θα γίνει μεγάλος οραματιστής .
Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί που σήμερα του προσδίδουν μαγικές ηγετικές ικανότητες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ότι συνεχίζουν να τον γελοιοποιούν .
Η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο προηγούμενη των σφυγμομετρήσεων της ΝΔ.
Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι πικραμένοι και απογοητευμένοι .
Η πραγματικότητα είναι ότι οι αναποφάσιστοι παραμένουν πολλοί και κυρίως προέρχονται από την ΝΔ.
Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα , όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ , με εκλογική βάση το 35% ακόμη και στις χειρότερες περιόδους της όπως το 1981 και 1993.
Η πραγματικότητα είναι ότι λίγες ημέρες πριν τις κάλπες τίποτα δεν έχει κριθεί .
Οι απλοί πολίτες συνεχίζουν να ζυγίζουν τα δεδομένα , συνεχίζουν να μελετούν καταστάσεις , πρόσωπα ,προοπτικές και κυρίως συμπεριφορές .
Οι απλοί πολίτες έχουν ένστικτο , πολλοί από αυτούς που διαμορφώνουν τις εκάστοτε πλειοψηφίες θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή .
Τίποτα επομένως δεν έχει κριθεί ακόμη όσο και εάν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των ισχυρών ΜΜΕ τα δίνουν όλα για την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.
Η προσπάθεια αυθυποβολής έχει αποτέλεσμα μόνο όταν απευθύνεται σε ανώριμα , αγράμματα και άβουλα όντα.
Τέτοια σήμερα δεν υπάρχουν στον βαθμό που οι προπαγανδιστές οραματίζονται γι΄αυτό και η χωρίς όρια προπαγάνδα θα έχει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα .
Για να γίνει αντιληπτό πως τίποτα δεν έχει κριθεί αρκεί να θυμίσουμε τούτο.
Κατά την προεκλογική περίοδο του 2000 τα γκάλοπ έδειχναν υπεροχή του ΠΑΣΟΚ κατά 5-6 μονάδες όμως παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μαζί του την παράσταση νίκης και παρά το γεγονός ότι είχε μαζί του τον κυβερνητικό μηχανισμό εν τουτοις η νίκη του ήταν βραχεία και η εκλογική αναμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ .
(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ISTHMOS.GR ΣΤΙΣ 29/9/2009) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: