Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η απόφαση Καραμανλή
Πηγή : ΛΕΚΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Κανένας δεν αμφιβάλει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση , όπως και κανείς δεν αμφιβάλει ότι απαιτούνται ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης .
Εκείνο όμως που κυρίως απαιτείται είναι στιβαρή , υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση .
Κυβέρνηση που να μην βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας και εκβιασμού όπως η κυβέρνηση Καραμανλή.
Κακά τα ψέματα η κυβέρνηση Καραμανλή ελέω του εκλογικού νομού Σκανδαλίδη από την στιγμή που βρέθηκε μετά τις εκλογές του 2007 με οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών ήταν φυσικό να έχει μικρά περιθώρια αποτελεσματικής διακυβέρνησης .
Από την άλλη πλευρά η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010 και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές αρνούμενο να ψηφίσει τον νυν πρόεδρο έθετε ουσιαστικά ανώτατο όριο διακυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2010.
Στην ουσία η κυβέρνηση Καραμανλή βρίσκονταν στις Συμπληγάδες της ισχνής κοινοβουλευτικής δύναμης με ότι αρνητικό αυτό ενέδυε όπως για παράδειγμα εκβιασμοί από βουλευτές για την ψήφιση νομοσχεδίων και της ανεύθυνης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2010 .
Στην βάση αυτή η απόφαση Καραμανλή για εκλογές τον Οκτώβριο είναι σωστή και επιβάλλονταν για λόγους αξιοπρέπειας .
Κανένας σοβαρός πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του πόσο μάλλον πρωθυπουργός που ψηφίσθηκε για να προσφέρει στον τόπο δεν μπορεί να είναι έρμαιο τυχοδιωκτικών και διεφθαρμένων πρακτικών είτε αυτές προέρχονται από την αντιπολίτευση είτε από το εσωτερικό της κυβέρνησης του .
Όταν το πολιτικό περιβάλλον δεν επιτρέπει υπεύθυνες στάσεις είναι προτιμότερη η προσφυγή στις κάλπες για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης .
Ο μέσος Νεοδημοκράτης σοκαρίσθηκε από την επιλογή των εκλογών , δεν ήθελε εκλογές , ήθελε η κυβέρνηση να δώσει την μάχη της μέχρι τέλους .
Αυτή η θεώρηση είναι σωστή όταν το πολιτικό περιβάλλον είναι υγιές .
Από την στιγμή που δεν είναι υγιές είναι προτιμότερη η προσφυγή στον λαό ώστε αυτός να λαβή την απόφαση της διαμόρφωσης υγιών συνθηκών διακυβέρνησης.
(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ISTHMOS.GR ΣΤΙΣ 3/9/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: