Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ο εκλογικός νόμος.
Πηγή : ΛΕΚΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Στις 25/1/2009 στο ISTHMOS.GR γράφαμε αναφορικά με το πολιτικό περιβάλλον και τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο τα εξής :
‘Στο ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που έβλεπαν ότι χάνουν την εξουσία το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να αλλάζουν προς το αναλογικότερο το εκλογικό σύστημα ώστε να δημιουργούν προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση.
Τα τερτίπια Κουτσόγιωργα τα πλήρωσε η Ελλάδα την περίοδο 1989/1990 ενώ τις τρικλοποδιές Σκανδαλίδη θα τις πληρώσει στο μέλλον.
Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και νόμο όπου ο λαός θα εκλέγει την κυβέρνηση που θέλει.
Ορισμένοι για τους δικούς τους λόγους θέλουν ανίσχυρες κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας όπου οι διάφοροι εταίροι θα προκύπτουν μέσα από συμφωνίες και εκβιασμούς.
Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις .
Πειράματα συνεργασιών έγιναν και απέτυχαν .
Η χώρα πρέπει να κυβερνάται από αυτούς που θέλει ο λαός και όχι από αυτούς που θέλει το όποιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα επικυριαρχεί με την βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης .
Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό πολιτικό περιβάλλον.’
Ο νομός Σκανδαλίδη είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτος .
Σήμερα ομιλούμε για σαθρό πολιτικό περιβάλλον ξεχνώντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του εκλογικού νόμου δηλαδή είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ.
Το ευτράπελο είναι ότι αντί να στηλιτεύεται το ΠΑΣΟΚ για την ανέντιμη και αντεθνική του στάση η προσοχή του κόσμου στρέφεται μόνο στα διαλυτικά φαινόμενα που δημιούργησε ο εκλογικός νόμος.
Τις τρικλοποδιές του εκλογικού νόμου δεν της πληρώνει μόνο η Κυβέρνηση Καραμανλή , τις πληρώνει η χώρα , τις πληρώνει η οικονομία και ο απλός φορολογούμενος πολίτης .
Στον νόμο Σκανδαλίδη οφείλεται η απουσία δυνατής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2007-2009 και στον νομό Σκανδαλίδη και στο ΠΑΣΟΚ θα οφείλεται η παρατεταμένη εκλογική περίοδος που θα προκύψει μετά την 4η Οκτωβρίου 2009 μιας και είτε θα υπάρξει οριακή αυτοδυναμία , είτε θα υπάρξει νέα εκλογική αναμέτρηση .
Η πολιτική μιζέρια του ΠΑΣΟΚ μέσω του εκλογικού νόμου δηλητηριάζει όλη την πολιτική ζωή του τόπου, αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους τους πολίτες , δηλαδή από όλα τα θύματα των διεφθαρμένων πρακτικών του ΠΑΣΟΚ.
(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ISTHMOS.GR ΣΤΙΣ 17/9/2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια: