Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Τα Πιράνχας της πολιτικής και του συνδικαλισμού.

Πολλές φορές έχει μεγάλη σημασία , ίσως μεγαλύτερη από το περιεχόμενο , το ύφος και το ήθος μιας γραπτής ή προφορικής τοποθέτησης.
Πολλές φορές δεν αρκεί να περιγράφουμε μια πραγματικότητα με συνήθεις ξύλινες εκφράσεις και κλισέ ατάκες .
Οι τελευταίες μπορεί να τραβούν το φως της δημοσιότητας και να βρίσκουν απήχηση στους κατ’επάγγελμα ιέρακες της αντιπολίτευσης όμως σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρουν κάτι το εποικοδομητικό.
Ο λόγος για την επιστολή των 16 Λαρισαίων συνδικαλιστών προς τον πρωθυπουργό της χώρας .
Οι 16 ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή ζητούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες μετά την ήττα των ευρωεκλογών , ζητούν εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και συμπεριφορές που ενοχλούν και προσβάλουν τους πολίτες ,ζητούν να γίνουν μετέγραφες στελεχών από την κοινωνία και τέλος να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης .
Μέχρι εδώ καλά όμως το επόμενο βήμα είναι απαράδεκτο .
Τι σημαίνει ή γίνονται αυτά που ζητούμε ή δεν ξαναψηφίζουμε ΝΔ;
Αυτή η καθαρά εκβιαστική τακτική δεν απέχει και πολύ από αυτά που καταγγέλλουν δηλαδή δεν απέχει και πολύ από συμπεριφορές που ενοχλούν και προσβάλουν τους απλούς ψηφοφόρους της ΝΔ.
Οι συνδικαλιστές της Λάρισας νομίζουν ότι με απειλές και εκβιασμούς προσφέρουν καλλίτερη υπηρεσία στην παράταξη της ΝΔ από αυτή του απλού Νεοδημοκράτη που δηλώνει την δυσαρέσκεια του με την αποχή του από τις κάλπες και από τις κομματικές εκδηλώσεις ;
Οι απλοί Νεοδημοκράτες αυτοί που δεν προσδοκούν οφίτσια , θέσεις , επιχορηγήσεις και αναδοχές δίνουν το στίγμα τους με την σιωπή και την αδιαφορία προς όλους αυτούς που ακυρώνουν την ηθική υπεροχή της ΝΔ.
Οι απλοί Νεοδημοκράτες αγωνιούν περισσότερο από τον καθένα πολυθεσίτη συνδικαλιστή για την τύχη της παράταξης και για την τύχη των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Καραμανλή.
Από την άλλη πλευρά ο κάθε συνδικαλιστής πρέπει να γνωρίζει ότι δεν συνδιοικεί με την κυβέρνηση και ότι ο καθένας ασχολείται με τον τομέα που του έχει αναθέσει η κοινωνία .
Όμως η πεπατημένη πρακτική ετών που θέλει την εξυπηρέτηση όλων εκείνων των στελεχών που θορυβούν οδηγεί σε φαινόμενα επιστολών , δημοσιών αντιπαραθέσεων , κτλ.
Η κυβέρνηση Καραμανλή πρέπει να ασχοληθεί με τις ανάγκες αυτών που σιωπούν , αυτών που ανιδιοτελώς στέκονται επί δεκαετίες δίπλα στην ΝΔ αδιαφορώντας για αυτούς που θορυβούν μόνο και μόνο για να προβάλουν το εγώ τους και τα συμφέροντα τους .
Η κυβέρνηση Καραμανλή πρέπει να ασχοληθεί με τις ανάγκες γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας διώχνοντας τα πιράνχας που κατατρώγουν τα σωθικά της είτε αυτά λέγονται διεφθαρμένοι πολιτικοί είτε αλαζόνες βουλευτές είτε πολυπράγμονες συνδικαλιστές .
ΛΕΚΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ISTHMOS.GR ΣΤΙΣ 4/8/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: